» » » Vişnə sousu (vişne sosu)

Vişnə sousu (vişne sosu)

Lazım olan ərzaqlar

1. vişnə 300 qram
2. su 3 stəkan
3. şəkər tozu  4 x. qaşığı
4. nişasta 2 dolu çay qaşığı


Bişirmə ardıcıllığı


1. Sousu hazırlayacağımız tavaya 3stəkan suyu və dənəsi çıxarılmış vişələri əlavə edib ocağa qoyuruq
2. vişnə qaynayana qədər nişastanı yarım stəkan suda həll edirik
3. Su və vişnə 5 dəqiqə qaynadıqdan sonra şəkər tozunu qaynayan vişnəyə əlavə edirik ardınca suda həll etdiyimiz nişastanı          qaynayan vişnələrə əlavə edib dayanmadan qarışdırırıq.
4. 2-3 dəqiqə qarışdıra - qarışdıra qaynadıb ocaqdan götürürük

 Tortların piroqların üzəri üçün istifadə edə bilərsiniz.

QEYD sous ilıq şəkildə istifadə olunur


19-06-2017, 15:20 1 558 0

Rəylər


Rəy yaz